20 september 2017; 2 natte weken achter de rug

2 natte weken achter de rug

De eerste week van september viel het weer nog mee, maar vanaf 5 september is het weer 2 weken behoorlijk regenachtig en winderig geweest. In die 2 weken is er meer dan 110 mm neerslag gevallen en dan valt het hier bij ons op het bedrijf nog mee.  In vooral het zuidwesten, noordwesten en delen van Friesland is het erg nat. Her en der veel wateroverlast in vooral aardappelpercelen. Daar ligt de angst voor rotte aardappelen zeker op de loer.

Behalve dat het waterpeil hier in de sloten en tochten tijdelijk wat hoog heeft gestaan heb ik op het land geen water zien staan. Wel hebben de groenbemesters wat last van de vele neerslag. Het staat er minder bij als vorig jaar toen het rond deze tijd nog hoogzomer was. Gelukkig is de weersverwachting aanzienlijk beter en kunnen we volgende week de nog op land gelegen 2 ha uien opladen.

20 september 2017; 2 natte weken achter de rug

Het waterpeil in de Overijsselse tocht stond een paar dagen wat hoger dan normaal.
20 september 2017; 2 natte weken achter de rug


 

De achterbuurman heeft zijn land niet goed losgewoeld. Te zien aan de grote hoeveelheid plassen water die nog op het land staan.
20 september 2017; 2 natte weken achter de rug