1 juli 2017; Aardappels oogst 2016 afgeleverd

Aardappels oogst 2016 afgeleverd

Dinsdagavond om 20.00 uur ben ik begonnen met het afleveren van de aardappelen uit de bewaring. De aardappels, van het ras Ramos,  zitten al vanaf de oogst, begin oktober, in de bewaring. De aardappels zitten in de pool bij APF Holland B.V. uit Dronten. Deze heeft de aardappels verkocht aan fritesfabrikanten Agrarfrost in Duitsland en Farm Frites in Nederland. Onze aardappels waren de laatste uit de pool van APF Holland B.V.

Dit jaar schep ik de aardappels voor het eerst zelf op met de heftruck en schepbak. Met de schepbak kiep ik de aardappels in de stortbak en via de stortbak worden de aardappels via een transportband op de vrachtwagen geleverd. De stortbak zeeft overigens ook meteen nog wat losse grond en loofjes uit de aardappels.

De kwaliteit van de aardappels is hartstikke goed. Ze hebben een goeie bakkwaliteit en ook de vorm is goed. Er zit een enkele rotte knol tussen en sommige aardappels zijn gekiemd. Over de hele partij is dat nihil.

Hieronder een video van het afleveren.