23 mei 2017; gewasgroei uien, ras is Dormo

Weekoverzicht 28 mei 2017

Door het warme weer van de laatste dagen groeien de gewassen hard. Zaterdag 27 mei een warme dag met een maximum temperatuur van 31,7 graden. Tot dusver de warmste dag van het jaar. Afgelopen maand is er in totaal 30 mm neerslag gevallen. Nu de gewassen hard groeien zal wat regen welkom zijn.

Op dit moment zit de bewaring nog vol met ca. 600 ton uien en 500 ton aardappelen. De uien zijn inmiddels verkocht door Stichting Uienpool Flevoland. Nu is het wachten tot de koper ze binnen 2 weken op gaat halen. De markt van de uien is zeer slecht te noemen. De prijzen zijn nu rond 1-2 eurocent/kg. De uienprijs is gezakt van rond de 15 eurocent/kg in november naar nu dus tot 1-2 eurocent/kg.  De export loopt dit jaar vanaf begin 2017 moeizaam. De uien die ik heb zitten zijn verder kwalitatief nog wel erg mooi. Het zijn de laatste uien die Stichting Uienpool Flevoland heeft verkocht.


De aardappelen liggen ook nog in de bewaring. De planning is dat deze in de maand juni afgeleverd worden. De prijs van de aardappels is in tegenstelling tot de uien wel goed.


Weevers uit Swifterbant heeft vorige week de spuitmachine gekeurd. De keuring moet elke 3 jaar gebeuren.
Meer info over de spuitkeuring.

Weekoverzicht 28 mei 2017


Imkerij de Flevobij uit Swifterbant heeft net als in 2015 en 2016 een bijenkast bij de akkerranden neergezet. Inmiddels bloeien de meerjarige akkerranden langs ons bedrijf al. Vooral phacelia, magriet, gele mosterd, korenbloem en klaproos staan nu in bloei. Hopelijk kunnen we dit jaar weer lekkere Harrysfarm honing oogsten.

Weekoverzicht 28 mei 2017