11 april 2017; laatste aardappels gepoot

11 april 2017; laatste aardappels gepoot

Dinsdagmiddag en dinsdagavond 11 april zijn de laatste 3 ha aardappels gepoot. Vorige week 7 april had ik al 6,5 ha gepoot, maar doordat er een deel van het pootgoed nog gesneden moest worden kon ik deze dinsdag 11 april ophalen.
Dit jaar is er een tekort aan pootgoed in de maat 35-55 mm. Hierdoor moest ik een deel van het pootgoed, wat ik via APF Holland geleverd krijg, laten snijden door De Kubbe B.V. uit Biddinghuizen.  Voor het snijden van aardappels gebruiken ze een grovere maat, namelijk tussen de 55 en 60 mm.  Eerst zijn de aardappels gewassen en behandelt tegen de schimmelziekte Rhizoctonia.

Meer info over het wassen van het pootgoed bij De Kubbe B.V.

Dan worden ze gesneden. Na het snijden van de aardappels worden de aardappels behandelt met talkpoeder.

Meer info over het snijden van het pootgoed bij De Kubbe B.V.

De aardappels kon ik rond half 2 bij De Kubbe B.V. ophalen.

Bij thuiskomst heb ik de aardappels direct gepoot. Om 20.45 uur zaten de aardappels in de grond.