28 en 29 maart 2017; uien zaaien

28 en 29 maart 2017; uien zaaien

Loonbedrijf Breure uit Swifterbant heeft dinsdag en woensdag 28 en 29 maart de uien op Harrysfarm gezaaid. Dinsdagmiddag zijn ze begonnen. Na een kleine regenpauze op woensdagochtend zaten rond 9.30 uur de uien woensdag erin.
Dit jaar is het grootste deel van het areaal, 6,5 ha, ingezaaid met het ras Dormo. Tevens is er van de rassen Hyfive en Rockito nog eens 1 ha gezaaid. De grond is op zich wel mooi. Bovenop wel wat kluiterig dit jaar en soms liggen wat zaadjes wat in de droge grond.  Per ha zijn er 4 eenheden verzaaid, 1 miljoenzaden per ha. De zaaimachine zaait de uien op zogenaamde bedden van 1,5 meter breed. Per bed worden 5 rijen gezaaid. Over ca. 3 weken kunnen de eerste uien boven komen.


Hieronder een video van het zaaien van de uien.