18 en 19 januari 2017: Mooie winterse plaatjes

18 en 19 januari 2017: winterse plaatjes

Mooie winterse plaatjes zijn er te schieten na aanleiding van de prachtige rijp aan de bomen langs de erfsingel van Harrysfarm.
Deze winter al diverse kleine vorstperiodes (minimum rond -4 tot -5 graden vorst) gehad. Dit hebben we de laatste 2 jaar niet meer gehad. Mooi zou het zijn als het nog eens matig of streng zou gaan vriezen. Daar zal de bodem goed van opknappen. Dat kan nog wel, want de winter is nog niet op de helft.


18 en 19 januari 2017: Mooie winterse plaatjes

Wintertarwe onder een laagje rijp.

18 en 19 januari 2017: Mooie winterse plaatjes

Wintertarwe onder een laagje rijp.


De gele mosterd gezaait in september in het geoogste uienland is nu nagenoeg helemaal kapot gevroren na de diverse nachten van vorst deze winter. In dit perceel komen dit jaar de aardappelen. De bedoeling is om hier straks in het voorjaar de aardappels te poten zonder te gaan ploegen.