11 januari 2017: Harrysfarm wint titel 'Mooistebewaarui 2017'

11 januari 2017: Harrysfarm wint titel ‘Mooistebewaarui 2017’

Na 4 eerdere pogingen in 2013, 2014, 2015 en 2016 is het nu gelukt. Harrysfarm heeft tijdens de themadag uien de titel van mooistebewaarui van Nederland 2017 gewonnen.
Voor het 5e achtereenvolgende jaar heeft Harrysfarm meegedaan aan de verkiezing van de mooiste bewaarui.
Dit jaar de uien van oogst 2016. Deze liggen nu nog in de bewaring. Delphy organiseerde in samenwerking met de LNCN (Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland) en het Platform Nederlandse Uientelers de verkiezing. Tijdens de jaarlijkse Themadag uien in de Meerpaal te Dronten werd de prijs uitgereikt. Uit het hele land deden dit jaar maar 9 uientelers mee aan de verkiezing. Een teleurstellend resultaat. Vorige edities deden er zeker wel 20 deelnemers mee. Wat is de oorzaak is ??
Het doel van de wedstrijd is met name de promotie van de uien, de trots op het vak en de verbetering van de kwaliteit. Door het organiseren van een wedstrijd waarbij die kwaliteit centraal staat, krijgt de ui de aandacht die ze verdient.

Na een 2e plaats in 2013, een 6e plaats in 2014, een 12e plaats in 2015 en een 2e prijs in 2016 ben ik dit jaar als 1e geeindigd. Net als vorig jaar mocht ik ook nog de publieksprijs (68% van de stemmen) in ontvangst nemen.


De uiendag 11 januari in de Meerpaal te Dronten.

De avond ervoor heeft een deskundige jury van 3 personen alle 9 inzendingen beoordeelt. Op de foto’s hierboven staan de 9 inzendingen uitgestald in de Meerpaal te Dronten. Bezoekers van de uiendag kunnen ook stemmen op wat zij de mooiste bewaarui vinden. De inzending met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs. Niet alleen kon er een beker worden gewonnen. Ook was er een geldprijs van 200 euro en een pak uienzaad te winnen. Ook voor de tweede en derde prijs waren geldprijzen en een pak uienzaad te winnen.


Artikelen in de pers over de wedstrijd.

Artikel van De Drontenaar. Harry Schreuder laat niets aan het toeval over bij verkiezing ‘mooiste ui’ in Dronten.
Artikel Omroep Flevoland. Harrysfarm heeft ‘Mooiste Bewaarui van 2017’.
Artikel Hazera. Dormo de mooiste bewaarui.
Artikel Akkerwijzer. Harrysfarm heeft mooiste bewaarui.
Artikel Boerderij. Mooiste bewaarui 2017 uit schuur Harry Schreuder.