3 & 4 mei 2016: eerste uien afgeleverd

3 & 4 mei 2016: eerste uien afgeleverd

3 en 4 mei zijn in totaal 9 vrachten uien afgeleverd.

De uien heb ik al een aantal jaren in de pool van Stichting Uienpool Flevoland. Hierbij zitten een aantal telers uit Flevoland met hun uien bij aangesloten. De uien worden van novermber tot juni door ee uienpoolcommissie van de Stichting verkocht. Dat proberen ze natuurlijk voor de hoogste prijs. Aan het einde van de periode (juni), als alle uien door deze poolcommissie verkocht zijn word de gemiddelde uienprijs vastgesteld en uitbetaald aan de leden van de pool. Afhankelijk van hoe de kwaliteit van de uien is word de juiste bestemming gezocht.

Dinsdagochtend 3 mei zijn 3 vrachten uien van ons afgeleverd. De uien gaan naar uiensorteer- en verpakkingsfamiliebedrijf Bowa uit Waarde (Zeeland). Daar worden ze in bigbags gemaakt en gaan ze naar Italie en Hongarije.

Woensdagochtend 4 mei zijn er nog 6 vrachten afgeleverd. De uien komen overigens prachtig uit de bewaring. De kwaliteit is goed.