23 april 2016: aardappels gepoot

23 april 2016: aardappels gepoot

22 en 23 april heb ik de aardappels gepoot. Eerst nog getwijfeld moet ik de aardappels wel poten. De grond was krap aan bekwaam, maar er werd weer regen voorspeld vanaf zondag, vandaar dat ik toch ben begonnen. Uiteindelijk viel met het niet tegen hoe het poten ging. Hard rijden zat er niet in omdat de grond taai is dit jaar als gevolg van een natte zachte winter en nat voorjaar.

De pootmachine is overigens van mijn collega. Deze is nog niet toe aan het poten omdat hij het pootgoed nog niet heeft.

Na 2 jaar het ras Innovator geteeld te hebben, poot ik in 2016 het ras Ramos. Dit ras teel ik voor APF Holland B.V. uit Dronten. Deze vermarkt voor mij de aardappels. Ik verbouw 9 ha aardappels op ons bedrijf.

Klik hier voor meer info over het ras Ramos.
Klik hier voor meer info over het ras Toronto.