10 en 11 september 2015; uien rooien

11 en 12 september 2015; uien opladen

Vrijdag en zaterdag 11 en 12 september hebben we direct na het rooien de uien van het land gehaald en de bewaring ingebracht.
Normaal laat ik de uien na het rooien een paar dagen op het land liggen om te kunnen drogen, maar omdat de weersomstandigheden niet zo gunstig waren hebben we besloten om ze meteen na het rooien op te laden. Het weer was namelijk tijdens het laden perfect. Mooie temperatuur en drogende wind. Dit jaar de oude Amac D2 uienlader ingeruild voor een Grimme DL1500 lader. De 2e hands Grimme lader heeft meer capaciteit. Vrijdagmiddag om 12.30 begonnen. Vrijdag waren we tergelijkertijd aan het uienrooien en uienladen. Vrijdagavond tot 0.30 uur door gegaan om zaterdagmiddag de uien voor de voorspelde regen in de schuur te krijgen. Zaterdagmorgen om 10.30 uur verder gegaan. Rond 16.00 uur zaterdagmiddag zaten de uien in de schuur.


Zaterdag ook meteen de sporen losgetrokken met de Evers woelpoot. Dit heeft mijn vader gedaan. Rond 18.00, net voor de regen was het land losgetrokken.