26 juli 2015; zomerstorm

26 juli 2015; zomerstorm

Een zware zomerstorm teisterde Nederland op 25 juli 2015. Gelukkig op ons bedrijf geen schade, behalve dat de gewassen er wat verwilderd uit zien.
De storm die op ons bedrijf het hoogtepunt bereikte rond 15.00 uur gaf geen schade op het erf. Het erf lag alleen bezaaid met takjes en bladeren.

Het uienloof is door de zomerstorm gaan hangen. Normaal rond deze tijd, eind juli-begin augustus, gaan de uien al strijken. Maar nu heeft de harde NW wind ervoor gezorgd dat het loof al aardig is gaan hangen.
Een nadeel van dit hangen kan zijn dat een MH bespuiting (kiemremmingsmiddel) moeilijker word. Normaal is deze bespuiting gebruikelijk net voordat de uien gaan strijken. Als de uien nog net overeind staan kan het middel beter opgenomen worden door het uiengewas. Nu wordt dat wel bemoeilijkt. Het kan zijn dat de uien zich nog weer op gaan richten, maar dat is nog even afwachten. Een MH bespuiting is nodig om de uien lang te kunnen bewaren. Dat bewaren kan dan tot mei/juni.
Meer info over MH bespuiting.