8 april 2015; sleepslang bemesten wintertarwe

8 april 2015; sleepslang bemesten wintertarwe

Loonbedrijf Breure heeft de wintertarwe bemest met de sleepslangbemester. De varkensdrijfmest komt van Jan Bakker. Qua stand van het gewas was de wintertarwe er wel aan toe. De wintertarwe begint al te strekken. Veel leter later kan de wintertarwe teveel beschadigingen. Door twee natte weken kon er niet bemest worden. Meer info over Breure. Loonbedrijf Breure is met goed materiaal helemaal voorbereid om de varkensmest efficiënt te bemesten met de sleepslangbemester. Een combinatie van Jan Bakker lost gemixte varkensdrijfmest in de opslagcontainer.In deze opslagcontainer kan wel 72 m3 varkensdrijfmest opgeslagen worden. Dat zijn twee volle vrachtwagens.
De mest ligt opgeslagen in een mestbassin aan de Hondweg bij Dronten. Via honderden meters slang word de mest naar de sleepslangbemester getransporteerd. De sleepslangbemester werkt de drijfmest volgens wettelijke uitrijregels op de wintertarwe. Per ha word 25 m3 gegeven. De wintertarwe heeft zo voor de rest van het seizoen voldoende nutrienten om te groeien.