8 april 2015; cambridge rollen

8 april 2015; cambridge rollen

Door de slagregens van een week geleden en door het drogende weer van nu bemoeilijkt een harde kleikorst de doorkomst van suikerbieten en uien. Met behulp van een cambridgerol heb ik een poging gedaan om de korst te breken zodat de suikerbieten en uien een vrije doortocht naar boven krijgen. Van een collega akkerbouwer een lichte trekker met cambridgerollen geleend. Het viel mij nog niet mee om de korst te doorbreken, maar tja we proberen maar iets. Regen zou een oplossing zijn, want dan word de korst zacht. Helaas word er voor de lange termijn nagenoeg geen regen voorspeld. Zouden we niks doen dan is er kans dat sommige plantjes dood gaan omdat ze niet door de korst kunnen komen. De kleikorst van de uien valt mee, deze is goed te doorbreken met de rollen. Voor de suikerbieten blijft het spannend of ze goed boven komen. Bij de uien verwacht ik na het rollen geen problemen meer.