8 februari 2015; weekoverzicht

8 februari 2015; weekoverzicht

Vrijdagochtend 6 februari is de laatste vracht uien afgeleverd. Verder was het een licht winters weekje is wat kunstmest bezorgd en heb ik het bemestings- en duurzaamheidsplan gemaakt. Een licht winters weekje met de koudste nacht van vrijdag 6 februari op zaterdag 7 februari met een nacht dat het -3,2 graden vroor. Donderdagochtend 5 februari was het zelfs weer een beetje wit. Echt doorzetten wil de winter nog niet, want inmiddels dooit het al weer.

8 februari 2015; weekoverzicht


Het invullen van het duurzaamheidsplan kan nu via de pc gedaan worden. Erg makkelijk en overzichtelijk. Meer info over het duurzaamheidsplan.

8 februari 2015; weekoverzicht
Naast maken van duurzaamheidsplan ook nog een regiobijeenkomst gehad van Veldleeuwerik. In deze bijeenkomst werd een duurzaamheidsplan besproken van een collega akkerbouwer en was Anne Bruinsma van Hackwerck Advies aanwezig om over het project : Digitale duurzame boerderij te praten. In het project “Digitale duurzame boerderij” draait het om de ontwikkeling van een app. Die app stelt de akkerbouwer straks in staat om open data op perceelsniveau op een kaart te kunnen zien en te kunnen selecteren. Ook zouden eventueel eigen boerderij-data toegevoegd kunnen worden om te delen met andere gebruikers. Over de app hebben we gediscussieërd met de groep.


De eerste meststoffen zijn inmiddels deze week ook bezorgd. De bemesting, KAS Zwavel en wat Kali 60, is via Agrifirm besteld. KAS zwavel word gebruikt voor de wintertarwe en de Kali 60 eventueel voor de aardappelen.


Donderdag 5 februari de hele dag aanwezig geweest op de CAH Vilentum te Dronten waar een dag was georganiseerd over precisielandbouw. Tevens heb ik de afgelopen 2 weken ook een nieuwe website mogen maken voor Yvo Sajet van Sajetspecialphotography.

Vrijdagochtend 6 februari de laatste uien afgeleverd. Het was maar een klein klusje, ca 7 ton. De uienbewaring is nu leeg en we kunnen deze gaan schoonmaken.

8 februari 2015; weekoverzicht


Van Agrodust een stofzuiger mogen lenen met optie tot koop. Zo kunnen we de schuur mooi schoonmaken voor de open dag die later dit jaar op vrijdag 6 maart van 13.00 – 20.00 word gehouden. Meer info over de open dag volgt nog. Goed het verschil te zien tussen wel of niet stofzuigen. Op de vloer ligt flink wat stof. Al met al was de week weer snel voorbij.