18 t/m 20 september 2014; aardappel oogst

Aardappels rooien; 18 t/m 20 september 2014

In 2,5 dag tijd zijn na beregenen van het perceel de 10,5 aardappels eruit gerooid. Na het beregenen van de aardappelruggen met ca. 15 mm per keer ging het aardappel rooien daarna stukken beter. De kluitjes die boven in de rug zaten zijn nat geworden en vielen nu tijdens het rooien wel uit elkaar. Onderin de rug zitten ook kluiten maar deze zijn zacht en geven geen schade. Bij het binnen rijden van de aardappelen hebben we geprobeerd zoveel van die kluiten te verwijderen. Dit jaar teel ik voor het eerst het ras Innovator.Zaterdagavond rond 20.00 waren we klaar met rooien. De nieuwe bewaarplaats zit mooi vol. De aardappels bewaar ik zo nog tot in het voorjaar. Nu gaan we nog in totaal 22 ha aardappels rooien bij 2 collega’s van mij. Als het een beetje mee zit zijn we ruim voor 1 oktober klaar met de aardappeloogst.
Hieronder een fotoreportage.Na het rooien word het aardappelland losgetrokken. Mijn vader is het aardappelland aan het lostrekken met een woelpoot van Evers.