17 september 2014; door droogte te veel rooibeschadiging aardappelen

17, 18 en 19 september 2014; beregenen aardappelen

Voor het eerst in de geschiedenis van Harrysfarm zijn de aardappels beregend om rooien zonder beschadigingen te voorkomen. Na eerder in de week na 1 ronde rooien tot de conclusie gekomen dat rooien onder deze omstandigheden geen zin heeft. Daardoor zouden de aardappelen teveel beschadigd worden. Aangezien er geen regen van betekenis in het vooruitzicht was besloten om de aardappelen te laten beregenen. Loonbedrijf Gebr. De Lange uit Swifterbant heeft dit voor mij gedaan. In totaal is per keer 15 mm gegeven. De laatste trek 12 mm. In de avond werd de beregening gestart, daardoor konden we in de ochtend rooien. Woensdagavond 17 september de eerste trek. Uit de naastgelegen tocht kan het water voor het beregenen worden gehaald.