13 augustus 2014; 2e proefrooiing aardappelen

13 augustus 2014; 2e proefrooiing aardappelen

13 augustus een tweede proefrooiing uit de aardappelen genomen.
Op 2 verschillende plekken in het perceel heb ik 2 maal 3 meter aardappelrug gerooid. Dit heb ik gedaan volgens de proefrooimethode van de VTA.
VTA staat voor Verenigde Telers Akkerbouw en is een vereniging van, door en voor akkerbouwers. Zij wil haar leden zo breed mogelijk informeren op het gebied van agrarische markten. Het is een non-profit organisatie. De VTA-leden vertegenwoordigen 40% van het Nederlandse consumptieaardappelareaal en eveneens een aanzienlijk deel van het uien- en knolselderijareaal. VTA voorziet telers van markt- en prijsinformatie voor 5 verschillende gewassen: consumptieaardappelen, uien, knolselderij, wortelen en graan. (bron: VTA )

Zelf ben ik ook lid van deze vereniging. Later deze zomer organiseert VTA proefrooiingen van o.a. aardappelen en uien onder de leden. De proefrooiing doet de teler zelf. Het ras wat ik teel is Innovator. Elke week wil ik proberen het groeiverloop bij te houden van onze Innovator aardappelen. Sinds de laatste proefrooiing 7 augustus is er een kleine 4 ton groei geweest per ha.

13 augustus 2014; 2e proefrooiing aardappelen