8 augustus 2014; wintertarwe afgeleverd

8 augustus 2014; wintertarwe afgeleverd

Vrijdagmiddag net voor de regen is de een week eerder geoogste wintertarwe afgeleverd naar Graansloot te Kampen. De wintertarwe heb ik bij de 2 betonplaten van de windmolens gestort. Deze betonplaten zijn gebruikt tijdens de opbouw van de windmolens van Windpark SVDW in 2002 en zijn nu ideaal voor het tijdelijk opslaan van graan en later suikerbieten.


De wintertarwe lever ik aan Agrifirm. Vroeger brachten we zelf het graan naar Swifterbant en later Dronten. Aangezien Agrifirm deze lokaties heeft gesloten word het graan nu naar het hypermoderne opslagcapaciteit van Graansloot te Kampen vervoerd. De wintertarwe stort de boer nu op zijn eigen erf waarna het graan binnen 7 dagen word opgehaald. Post en Haveman uit Dronten vervoerd in Flevoland het graan naar Graansloot. Per vrachtwagen word er ca. 36 ton tarwe vervoerd. Vanaf Harrysfarm is het ca. 25 minuten rijden naar Graansloot.


8 augustus 2014; wintertarwe afgeleverd

De uitslagen van de geleverde wintertarwe. De opbrengst over alle wintertarwe die ik dit jaar teel komt net niet aan de 10 ton/ha. Goeie tarwe moet toch wel rond de 11 ton/ha opbrengen. Bij het perceel zitten ook wat kopakkers die het gemiddelde onderuit halen. De kwaliteitsgegevens zijn verder goed. Gemiddelde vochtgehalte komt ruim onder de 15 %. Boven de 15,6 % moeten droogkosten betaald worden aan Agrifirm. Hoe hoger het hectolitergewicht hoe kwalitatief beter de tarwe.