13 mei 2014; stand van de gewassen

13 mei 2014; stand van de gewassen

Een natte week achter de rug, maar gelukkig hebben wij hier niet het meeste gehad. Laatste week ca. 45 mm totaal. Hieronder een tabel met de weersgegevens van mei gemeten op Harrysfarm.

13 mei 2014; stand van de gewassen

Op twitter veel foto’s tegenkomen van extreme hoeveelheden neerslag met schokkende beelden waar tussen de aardappelruggen veel water staat. Dit moet snel weg anders kunnen de gepote aardappelen rotten. Meer hierover is te lezen in dit artikel op akkerwijzer. De groei van de gewasssen gaat door de regen goed door. De aardappels komen bijna boven. Volgende week zullen de meeste boven staan. Ook de wintertarwe gaat hard. Vooral dit jaar. Door de zachte winter en het zachte voorjaar komt het zogenaamde vlagblad er al uit. Na het vlagblad komt de aar te voorschijn. Of dat volgende week al zo is betwijfel ik.