3 november 2013; weekoverzicht

3 november 2013; weekoverzicht

Een wisselvallig weekje achter de rug met op maandag 28 oktober zelfs een heuse Zuidwester storm. Op een kleine boom na die omgewaaid is verder gelukkig geen schade. Het weer wil nog niet echt in rustig vaarwater komen. Een hoge druk gebied zit er voorlopig nog steeds niet in. Jammer want er moet nog steeds veel gebeuren op de akker. Dinsdag 29 oktober nadat de storm uitgeraast was bij mijn collega begonnen met het rooien van zijn 3,3 ha winterpeen. Dat werd een nat klusje. Het weer op die dinsdag viel tegen met regelmatig over de dag verspreid buien. Op het land en op het kavelpad naar de boerderij een glibberige boel. De winterpeen daarentegen kwam toch nog redelijk goed in de kist. Woensdagmorgen 30 oktober was de winterpeen eruit. De trekker die voor de wortelkar stond zag er niet uit. Eerst maar eens even schoonmaken. Al met al een uur mee bezig geweest om al de klei er af te spuiten. Resultaat met voor en na schoonspuiten zie foto’s boven.
Donderdagmorgen 31 oktober de ploeg maar achter de trekker gehangen en de tarwestoppel gaan omploegen. Gelukkig viel het weer donderdag en vrijdag mee. Af en toe wat gespetter. Dit perceel is 9,5 ha groot. Vrijdagmiddag tegen 15.00 uur had ik het perceel geploegd en de kopakkers gespit. Nu moet ik nog 2 percelen ploegen, waarvan 1 een tarwestoppel en een ander perceel waar suikerbieten op stonden. In dit laatste perceel moet nog wintertarwe gezaaid worden. In 3 mooie dagen moet dat lukken maar komende week word juist veel regen voorspeld. Ben benieuwd of dit ook uitkomt.