26 augustus 2013; wintertarwe afleveren

26 augustus 2013; wintertarwe afleveren

Maandag heb ik de in de uienbewaring tijdelijk opgeslagen wintertarwe afgeleverd. Deze wintertarwe heeft als bestemming Agrifirm Emmeloord. De wintertarwe wordt in Emmeloord geschoont en daarna als zaaitarwe door Agrifrim verkocht. De wintertarwe schep ik zelf op met de heftruck. In ca. 1 uur kan ik een vrachtwagen van in totaal 36 ton wintertarwe volscheppen. De vrachtwagen pendelt heen en weer tussen Emmeloord en ons bedrijf. Helaas viel het vochtgehalte van deze wintertarwe van het ras Delmare me wel tegen. Onder de 17 % hoef ik geen droogkosten te betalen, maar gemiddeld kwam ik uit op 17,5 %. Over de opbrengst daarentegen was ik wel tevreden. Ik kwam met aftrek van het vocht uit op 11,2 ton/ha.

26 augustus 2013; wintertarwe afleveren