13 augustus 2013; mooie wolkenluchten

13 augustus 2013; mooie wolkenluchten

Vandaag een dag met van die prachtige wolkenpartijen. Helaas kwam er wel af en toe een felle regenbui uit.
Dan zou je denken is het dan niet te droog op de akker. Wat zeuren die akkerbouwers nou weer. Dat is het ook wel, maar nu hebben we andere belangen. De wintertarwe willen we nu oogsten. De kwaliteit is nu nog goed. En daar hebben we standvastig droog weer voor nodig. 1 bui van maar 1 mm is al teveel. Het vocht gehalte van de tarwekorrel moet liefst rond de 16 % zijn. Word het hoger dan kost ons dat teveel droogkosten aan de afnemer. Met dit wisselvallige weer is het of geduld hebben en hopen op beter weer of toch maar met een iets hoger vocht gehalte dorsen. Voorlopig is het nu elke keer net te nat. Misschien eind van de week dan word het beter en droger. Maar deze wolkenpartijen blijven mooi.