24 februari 2013; zaaizaad afgeleverd

24 februari 2013; zaaizaad afgeleverd

Afgelopen week is het suikerbietenzaad en uienzaad geleverd. Het voorjaar komt er aan, alhoewel als ik nu naar buiten kijk zou je dat niet zeggen. Maar toch je kunt het zaad maar alvast op voorraad hebben staan. De laatste tijd heeft het maar weinig geregend en door de vorst van afgelopen week zie je de grond toch al weer opdrogen. In Flevoland zijn op gediepploegde gronden (lichte grond is naar boven geploegd) al de eerste zaaiuien gezaaid. Het kan snel gaan.

24 februari 2013; zaaizaad afgeleverd

Pakken met uienzaad.

Op diverse akkerbouwbedrijven in Flevoland is tevens de wintertarwe al bemest. Omdat de grond mooi opgevroren was is dat ideaal want zo krijg je geen sporen in je tarweperceel. Ben er zelf nog niet aan begonnen. Mischien komende week als de temperatuur wat omhoog gaat. Door het koude weer groeit de wintertarwe nu toch nauwelijks. Op tijd strooien bevordert de uitstoeling van de tarweplant wat later een hogere productie (meer aren per plant) oplevert.
Eens per jaar komt Dusseldorp chemisch restafval op ons bedrijf halen. Dit is een actie bedacht door LTO Noord. We betalen een jaarlijkse vergoeding, daardoor kun je gratis een vastgesteld aantal kilogram afval zoals olie, filters, accu’s, TL buizen, restanten bestrijdingsmiddelen, afleveren. Dat afhalen is meestal in januari of februari.

24 februari 2013; zaaizaad afgeleverd 24 februari 2013; zaaizaad afgeleverd