9 februari 2013; presentatie boerderijenboek Swifterbant

9 februari 2013; presentatie boerderijenboek Swifterbant

Afgelopen zaterdagmiddag 9 februari was de presentatie van het boerderijenboek Swifterbant in Kerkcentrum De Hoeksteen te Swifterbant. In het boek staan alle boerderijen met kengetal 0321 beschreven. Met verhalen over het begin, vanaf ongeveer 1965 tot en met de nieuwe bewoners die nu in deze boerderijen wonen. Mooie verhalen van polderpioniers die in die jaren in een lege polder, Oostelijk Flevoland, kwamen wonen en een prachtig boerenbedrijf opbouwden. Ook staan er in het boek verhalen van de eerste dokter, kruidenier, loonbedrijven, over de ketelbrug, de hanzelijn en nog veel meer. Een enthousiast team is 2 jaar lang bezig geweest om deze mooie verhalen vast te leggen met prachtige foto’s van de boerderijen er bij. De opkomst tijdens de presentatie van het boek was dan ook enorm, ca. 500 mensen. Met een voorwoord, een hilarisch toneelstuk van toneelvereniging “Markanti” en het overhandigen van de eerste 3 boeken door burgemeester Aat de Jonge van Gemeente Dronten aan 3 genaraties boeren en het bedanken voor de inzet van het team die het boek gemaakt heeft kon men na afloop onder het genot van een hapje en drankje gezellig napraten over vroeger en nu. De zaal in kerkcentrum de Hoeksteen is al bijna vol. Swifterbant is na Zeewolde, Biddinghuizen en Lelystad het 4e boerderijenboek wat in Flevoland uitgebracht is. Het wachten is nu op Dronten.

9 februari 2013; presentatie boerderijenboek Swifterbant

9 februari 2013; presentatie boerderijenboek Swifterbant

Jan de Vries heeft een mooie foto reportage gemaakt van deze middag.
Een mooie fotoreportage van deze middag is hier te vinden.