11 oktober 2012: rooien bij collega ook klaar

11 oktober 2012: rooien bij collega ook klaar

Afgelopen week heb ik de laatste aardappels bij mijn collega gerooid. Hier moesten 9,5 ha Markies aardappelen gerooid worden. Een ras met ontzettend veel en taai loof. Daardoor moest ik flink met de rooisnelheid terug ( 3 km/uur reed ik) om er nog genoeg loof uit te halen. Maandagmorgen na de regen van afgelopen week konden we weer beginnen. We zijn elke ochtend pas rond 10.00 uur begonnen omdat het in de ochtend toch behoorlijk koud werd. Te koud rooien geeft rooibeschadiging.

11 oktober 2012: rooien bij collega ook klaar

Rooien van het ras Markies.

Donderdagmiddag rond half 3 waren we klaar. Wel lekker idee dat we dit jaar alles onder mooie omstandigheden hebben kunnen rooien. De aardappelen liggen bij ons allemaal mooi in de bewaring.