11 december 2011

11 december 2011

De 16 november gezaaide wintertarwe van het ras Sophytra staat inmiddels ook boven. Alle wintertarwe ontwikkeld zich inmiddels goed.

11 december 2011

Dit is tarwe gezaaid op 16 oktober, het ras Lincoln, in gecultert aardappelland.

Het weer is deze maand heel anders dan vorig jaar om deze tijd. Vorig jaar was het koud en er lag sneeuw. Nu is het winderig en nat. Inmiddels 48 mm regen deze maand. Kon niet anders na een droge rustige maand november. Komende week weer onstuimig en nat volgens de weerberichten.

Afgelopen week begonnen met het schoonmaken van het machinepark.

De trekkers, zaaimachine en spuit zijn ook nog aan de beurt. Komende week maar. Je zou zeggen het is rustig op het akkerbouwbedrijf, maar toch komen er elke keer weer dingen tussendoor. Zoals diverse besprekingen, afspraken etc.  Maar dat geeft niet zo komen we de winter wel weer door.