20 november 2011: uien afleveren

20 november 2011: uien afleveren

Vrijdagochtend 19 november gebeld of ik mijn pooluien wil leveren. Om 15.00 uur stond de eerste auto al op het erf. Zo snel kan het gaan.

Zo ben ik vroeg van mijn uien af dit jaar. Eerst begin november al 4 ha omgeploegd en nu 4,5 ha uit de schuur. Misschien maar goed ook. Kost alleen maar geld zo. En nu hoef ik me geen zorgen meer te maken om er van af te komen. Wel triest eigenlijk dat het zo moet. Komend jaar weer nieuwe kansen. Sinds dit jaar heb ik al mijn bewaaruien in de pool. De poolcommissie wilden deze uien al hebben want normaal bewaar ik tot januari/maart. Dus het kwam wel onverwachts.  De poolcommissie verkoopt regelmatig over het seizoen een % uien van diverse telers die in deze pool zitten. In Juni word dan de poolprijs bekend gemaakt .Wie wetet zijn straks de laatste uien uit de pool nog wel “duur” zodat er toch nog iets geld binnenkomt. Vos uit Wijk bij Aalburg heeft de uien gekocht. Voor wat voor prijs weet ik niet. Zal wel niet veel zijn.

Er zijn nu 3 vrachtwagens opgehaald. Dinsdag gaan we weer verder. De uien komen er goed droog uit, terwij ik voor het eerst geen kachels gebruikt heb tijdens het drogen. Dat heeft me weer wat geld bespaard. Wat de hoeeveelheid tarra is weet ik pas eind van de week als alle uien weg zijn.