23 oktober 2011: 1e perceel aan het ploegen

23 oktober 2011: 1e perceel aan het ploegen

Vrijdagmiddag begonnen met het omploegen van het 1e van de 4 percelen die ik nog moet omploegen. Het 1e perceel wat ik nu omploeg is het perceel waar volgend jaar de uien komen. Het perceel is 9 ha. Morgenochtend gaat SES van der Have weer verder met het rooien van de proefveldbieten. Ze hebben nog 1,5 dag nodig. Zijn deze bieten eruit dan kan ik dat perceel gaan ploegen en er gelijk wintertarwe inzaaien. Komende week word goed weer voorspeld dus dat moet lukken.

De afland uien liggen nog steeds gerooid op het land. Misschien komt er morgen een koper, maar de prijzen waarmee ze aankomen is natuurlijk waardeloos. In mijn gedachten heb ik eigenlijk al afscheid genomen van deze uien, maar wie weet komen ze met een geweldig aanbod.