9 oktober 2011: 42 mm in 3 dagen

Woensdag 5 oktober net de aflanduien bij de buurman opgeladen en de volgende dag zijn de hemelsluizen weer open gedaan. Gevolg alweer 42 mm in 3 dagen. Die regen brengt wel wat rust met zicht mee, want nu kunnen we even bijkomen van 2,5 week flink doorwerken. Het bietenproefveld is er nog niet uit. Ze hadden nog ruim 1 dag nodig om de bieten gerooid te krijgen en mijn afland uien liggen ook nog op de kavel. Deze heb ik nog steeds niet verkocht. Ik kon 1 cent en later 1,5 cent/kg voor krijgen maar heb het niet gedaan.

Het viel me wel op dat er genoeg uienhandelaren en zelfs boeren met schuurruimte de uien voor 1 cent wilde inkopen. Tja wat hebben zij ook te verliezen met zo’n dramatisch lage prijs. Ik heb nog hoop dat ze straks wanneer het weer droog word nog iets duurder worden, maar of dat zo is is afwachten.

Het tarwezaaizaad is inmiddels ook al binnen. Het staat klaar om gezaaid te worden, maar eerst moet het weer afdrogen. Ik zaai net als de afgelopen 2 jaar weer het ras Lincoln. Deze heeft het bij mij zeer goed gedaan. Tot woensdag blijft het nog wisselvallig en daarna is het afwachten of er een langere periode van droog weer komt.