2 oktober 2011: oogst 2011 bijna ten einde

2 oktober 2011: oogst 2011 bijna ten einde

De oogst van 2011 zit er bijna op. Bij collega’s nog 3,5 ha aardappels rooien en 5,5 ha uien laden. Bij mijzelf nog 4 ha onverkochte uien laden en nog 3 ha suikerbietenproefveld rooien.

SES Van der Have aan het rooien van het suikerbietenproefveld. Helaas is gisteravond een schakel van de rooimat van de Grimme aardappelrooier kapot gegaan en moeten we maandagmorgen eerst aan het sleutelen om de mat weer goed te krijgen. De uien nog steeds niet verkocht. Heb een bod van 1 cent/kg gehad maar daar ga ik ze echt niet voor weg doen heb ik mij voorgenomen. Ik wacht wel af en anders ploeg ik ze onder. De buurman heeft ze wel verkocht dus waarschijnlijk gaan we die uien deze week ook nog opladen. Als het wat rustiger wordt zal ik binnenkort weer wat foto’s en een video plaatsen van de oogst.