15 mei 2011

15 mei 2011

De 8 mm regen van dinsdag op woensdag 11 mei hebben de gewassen lekker doen opfrissen. De groei gaat gewoon door. De wintertarwe daarentegen blijft wel kort dit jaar.

Ik heb 2 percelen wintertarwe. 1 perceel tarwe op geploegd bietenland met zaaidatum begin november (zie beeld onder)  en een ander perceel tarwe op aardappelland. Deze is gezaaid half oktober (zie beeld boven).

Het verschil is goed te zien in lengte. Door de droogte heeft de tarwe niet snel genoeg de meststoffen die toegediend zijn op kunnen nemen.  Dit is ten koste gegaan van de lengte.

15 mei 2011

Perceel tarwe gezaaid begin november, lengte is 42 cm.

De wintertarwe is ook nog vroeg. Het vlagblad komt uit en ik denk dat over een week de aar wel zal uitkomen. In 2009 was de tarwe trouwens ook wel vroeg. Toen kwam de aar rond 23 mei tevoorschijn. In 2010 kwam de aar begin juni uit. Er worden in Flevoland al enkele tarwepercelen beregend. Dat is uniek want dat komt zelden voor.