13 april 2011: spuitpaden voorgereden

13 april 2011: spuitpaden voorgereden

Vanmorgen alvast met de trekker die voor de spuitmachine staat de rijpaden in de net gefreesde aardappelen (liggen om de 48 meter) vastgereden. Als ik straks de eerste keer de aardappels moet spuiten loopt de spuitmachine direct stabiel op de 2 ruggen onder de banden van de spuit.

13 april 2011: spuitpaden voorgereden

De buitenspoorbreedte van trekker en spuit is 2,7 meter. Hart op hart banden 2,15 meter. Als je met een volle spuit voor de eerste keer over de 2 ruggen die niet gepoot zijn moet rijden heb je wel eens kans dat de spuit van de rug afgaat en dan tegen de buitenste rug waar wel een aardappel gepoot is komt. Dan beschadig je direct die rug al voor het hele seizoen en dat is natuurlijk jammer. Nu is die kans kleiner door alvast de spuitpaden voor te rijden met alleen de trekker.