3 april 2011

3 april 2011

Na een week dat de aardappels gepoot zijn en de laatste uien van oogst 2010 de bewaring hebben verlaten is de rust weer gekeerd. Inmiddels lijkt het voorjaar van 2011 een ideale opkomst van de uien en suikerbieten te geven. De uien liggen mooi gekiemd en ook de suikerbieten gaan hard.

3 april 2011

De grond is prachtig en we hebben vrijdag nog 6 mm en vandaag 1 mm regen gehad. De weersvooruitzichten zijn ook zo dat er ook voldoende warmte komt en dat het best zo zou kunnen zijn dat volgend weekend de suikerbieten en uien bovenkomen. Heel wat anders dan het voorjaar van 2010 toen vooral de uien door een harde korst moeilijk boven konden komen. Maar de natuur hebben we niet in de hand. Over een maand kan het weer heel anders zijn. Komende tijd is de gewasgroei op Harrysfarm weer elke week te volgen.