18 oktober 2010; 9,5 ha wintertarwe gezaaid

De wintertarwe heb ik gezaaid in het in een week geleden gerooide aardappelland. Normaal cultivator ik het land en zaai het dan in met kopeg en pneumatische zaaimachine. Nu gezaaid met de schijveneg met zaaimachine. Deze heb ik deze zomer samen met 2 collega’s gekocht. Omdat er komende week veel regen voorspeld wordt heb ik het dit keer met deze combinatie gezaaid. Nadeel is wel dat er wel wat zaad bovenop de grond ligt. Voordeel is in 1 werkgang vlakleggen en zaaien. Maar als het nat word wil het zaad wel kiemen en anders ben ik bang dat het wel erg lang duurt voordat weer fatsoenlijk op het aardappelland terecht kunt. Het ras wat ik gezaaid heb is Lincoln. Dit perceel tarwe is weer voor de zaaizaadvermeerdering voor Agrifirm. Het land ligt door de schijveneg er erg mooi bij niet te fijn en wel mooi vlak. Achter de trekker zit nog de Agrisem multiplow die het land nog lostrekt. Alleen erg diep kan hij niet want dan heeft de trekker, een Steyr CVT 6140 er moeite mee.

18 oktober 2010; 9,5 ha wintertarwe gezaaid