4 juli 2010

25 juli 2010

Gistermiddag en later in de avond totaal 3 mm neerslag gehad. De gewassen hadden dat na een hete, oranjegekleurde vrijdag 2 juli wel nodig. De stand van de gewassen is niet verkeerd. Toch word er volop in Flevoland beregend. En dan vooral op aardappels en uien. Zelf heb ik geen haspel. De gewassen moeten nu zelf naar water zoeken wat beter is voor het wortelgestel van de plant. Word het echt te droog kan ik altijd een haspel huren. Misschien is het beter dat die haspels er niet zijn zou beter voor de prijsstemming zijn.
Vroeger hebben we het er ook zonder gedaan. Maar ja als je alles van tevoren weet.

Vanaf 10 juli is het dan toch goed nat geworden. Totaal ca. 45 mm regen. De gewassen reageren hier goed op.

25 juli terugkomen van 2 heerlijke weken vakantie in een stacaravan in Bretagne, Frankrijk.
De temperatuur ( 20-24 graden) was daar wel een stuk lekkerder dan hier in Nederland. De boerderij is waargenomen door mijn vader en de buurman. Deze laatste heeft de bespuitingen gedaan. Bij terugkomst is duidelijk dat de gewassen goed gegroeid zijn. De achterstand met vorig jaar is door de hoge temperaturen behoorlijk ingelopen. De tarwe begint al aardig te verkleuren.
De afland uien heb ik vlak voordat ik op vakantie ging nog voor 10 eurocent/kg verkocht. (uitgegroeid)

4 juli 2010

Uien op 8 juli.

4 juli 2010

Uien op 8 juli.

4 juli 2010

Winterpeen op 8 juli.