10 januari 2010; winters

10 januari 2010; winters

De winter houd maar niet op. Gisteren extreem winterweer. Wind en jachtsneeuw. Op de weg hier af en toe sneeuwduinen waar je net door kan. De produkten in de schuur zijn door het winterweer wel wat in temperatuur gezakt. Aardappelen op 6 graden en de uien op 5,5 graden.

10 januari 2010; winters 10 januari 2010; winters 10 januari 2010; winters

Ben nu wel blij dat de suikerbieten weg zijn. Zal nu niet meevallen om de bietenhoop sneeuw vrij te moeten maken. De bieten die ik afgeleverd heb hadden geen vorstschade. De opbrengst van de suikerbieten (ras Emilia) is vergeleken met de eerste aflevering flink toegenomen. Begin oktober nog geen 90 ton/ha maar nu tegen de 105 ton/ha. Suikergehalte wel een procent lager, nu 17,8 % de eerste keer 18,9 %. De bieten hebben wel 7 weken op het erf gelegen.
De opbrengst is nog nooit zo hoog geweest. De prijzen van de uien zijn inmiddels flink opgelopen. De export loopt goed door. Heb zelf afgelopen week alvast 100 ton verkocht. Nu heb ik me in ieder geval ingedekt. Met uien weet je het maar nooit.
Vrijdag 8 januari nog naar een door de landbouwbeurzen georganiseerde bijeenkomst geweest over de in het slop zittende aardappelmarkt. Er was veel belangstelling. Maar of er met zijn allen uitkomen????