7 februari 2010

7 februari 2010

1 februari is weer een pak van 10 cm sneeuw gevallen. Voor de zoveelste keer deze winter.

7 februari 2010 7 februari 2010 7 februari 2010


Dinsdagavond 2 februari heb ik in de Meeuwenhoeve te Lelystad een gewasbeschermingsinformatieavond bijgewoond. De avond werd georganiseerd door LTO en DLV.
Diverse aspecten mbt de gewasbescherming in de akkerbouw (ziekten, plagen en onkruiden) werden behandeld. Op deze avond was het ook mogelijk om een punt te halen die nodig is om mijn gewasbeschermingslicentie te kunnen verlengen. Een licentie is 5 jaar geldig. Er is een regelgeving van de overheid waarin is afgesproken dat iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen werkt, een licentie moet hebben. Een licentie is het bewijs dat iemand over kennis en vaardigheden beschikt. Er moeten totaal 4 punten gehaald worden, dit is mogelijk door kennisbijeenkomsten zoals deze bij te wonen. Inmiddels heb ik 4 punten gehaald zodat ik volgend jaar mijn licentie weer voor 5 jaar kan verlengen.


3 februari heeft Agrifirm heeft een voorraad kunstmest gebracht. De kunstmest zit in bigbags.
Hierin gaat 600 kg. De kunstmest wordt in het voorjaar aangewend.

Na een wat rustigere week is de uienprijs weer wat aan het oplopen. Een heel verschil met vorig jaar. Vorig jaar uien verkocht ik uien voor rond de 3 eurocent/kg. Nu uienprijzen van 23 eurocent/kg (direct levering) tot 30 eurocent kg (mei). Een heel verschil.  Zelf heb ik 100 ton in een pool, 100 ton heb ik al in januari verkocht en heb nog ca. 150 ton vrij te verkopen.