24 januari 2010; reparatie stortbak, aardappels gegast

Afgelopen week hebben we in de stortbak 2 nieuwe rubberstrippen gezet. Deze waren helemaal versleten.  De stortbak wordt gebruikt tijdens de oogst van uien en aardappelen. De kipwagen met het geoogste produkt wordt in deze bak gekipt waardoor de aardappels en uien via transportbanden in de bewaring komen. Omdat de strippen versleten zijn kan aardappel of uienverlies optreden. Ook beschadigingen komen dan voor. De zijkanten van de stortbak hebben we met de heftruck eruit getild. De kettingen en lagers hebben we ook meteen gesmeerd.

24 januari 2010; reparatie stortbak, aardappels gegast

24 januari 2010; reparatie stortbak, aardappels gegast

De zijkanten van de stortbak hebben we met de heftruck eruit getild.

24 januari 2010; reparatie stortbak, aardappels gegast

De groene nieuwe strip zit erop.

Vrijdag 15 januari heeft Van Wesemael de aardappels gegast. Dit is inmiddels de derde keer dit seizoen. Gassen wordt gedaan om kieming van de aardappels te voorkomen.