20 september 2009; aardappel oogst

6 september 2009; uien laden

De uien zijn van het land. Tussen de buien door zijn de laatste uien woensdagavond 2 september om 22.00 uur ingescheurd. Maandag 31 augustus zijn er nog 3 autos Premitos geladen. Dinsdag 1 september ben ik begonnen met de Bennitos in te schuren. Rond 15.00 moesten we vanwege de regen stoppen. Woensdagmiddag 2 september zijn we weer verder gegaan. De uien konden vanwege de goeie opbrengst niet allemaal in de schuur. Dus hebben we 4 kipwagens met uien in de aardappelschuur gekipt en nog eens 4 kipwagens volgezet. De uien in de aardappelbewaring heb ik donderdag met de heftruck met schepbak opgeschept en afgeleverd. En de uien op de kipwagens zijn bij de buurman over de stortbak afgeleverd. De prijs van de uien is goed (9 eurocent/kg afland). Dat was na oogst 2008 met prijzen van rond de 3-4 eurocent/kg wel eens nodig. De uienbewaring zit harstikke vol.

30 augustus 2009; uien rooien