28 juni 2009; peensporen woelen en maaikorven

28 juni 2009; peensporen woelen en maaikorven

Donderdag heb ik de sporen losgewoeld waar de zaaimachine gereden heeft die de winterpeen gezaaid heeft. Omdat ze komend weekend (27 en 28 juni) onweer voorspelden heb ik deze voorzorgsmaatregel getroffen. Eventueel veel gevallen regen zou dan makkelijker de grond in kunnen trekken. Winterpeen kan als het straks groter word slecht tegen natte voeten. Puntrot is dan het gevolg.

28 juni 2009; peensporen woelen en maaikorven 28 juni 2009; peensporen woelen en maaikorven


Omdat we de slootbodems sinds een paar jaren niet meer chemisch tegen onkruid mogen spuiten laat ik door loonbedrijf Breure uit Swifterbant 2 keer per jaar de slootbodems maaikorven. Met deze maaikorven worden de bodem en de walkant van waterwegen gemaaid, zodat het water kan blijven stromen.

28 juni 2009; peensporen woelen en maaikorven

Maaikorven.

Vrijdag 26 juni nog 1 mm regen gehad. Zaterdagavond 27 juni nog eens 4 mm.