21 juni 2009; kunstmest gestrooid

21 juni 2009; kunstmest gestrooid

Na een droge week heeft het gisteren (20 juni) en vandaag (21 juni) toch nog door verschilende buien ca. 7 mm geregend. De kunstmest die ik woensdag 17 juni op de peen en aardappelen heb gestrooid kan nu goed door deze gewassen opgenomen worden. De uien en winterpeen groeien nu hard. Door het weer geeft hier de aardappelziekte nog weinig problemen. Valse meeldauw die gevaarlijk is voor de uien is her en der in plantuien wel gevonden. Via het adviesprogramma van Opticrop bepaal ik het ideale spuitmoment om de 2 ziektes te voorkomen.


De aardappels bloeien nu op hun hoogtepunt.


Vrijdag 19 juni met de Elandweg een middagje wezen varen in Belt Schutsloot. In groepjes hebben we in een fluisterboot de Wieden verkend.
Eens per jaar gaan we met de Elandweg een dagje weg. Aansluitend hebben we dan vaak een barbecue bij iemand op de boerderij.