19 april 2009; uien afleveren

19 april 2009; uien afleveren

Woensdag, donderdag en vrijdag 15,16 en 17 april zijn de uien van oogst 2008 afgeleverd. De uien zijn via Richard Bolle Commissiehandel v.o.f verkocht aan uiensorteerder Jansen in Kruiningen. Martin Schoot-Uiterkamp uit Lelystad heeft de uien opgeschept. Hij doet dit als loonwerk bij meerdere akkerbouwers in Flevoland.
Martin schept ook aardappelen. Via de opschepmachine van Martin Schoot-Uiterkamp komen de uien via transportbanden uiteindelijk in de vrachtauto terecht. Er zijn in totaal 8,5 vrachtautos met uien afgeleverd. Per auto gaat er ca. 40 ton produkt uien mee naar Kruiningen.

Tijdens het afleveren wordt er ook getarrreerd. Af en toe worden er een paar zakken uien uit de partij gehaald en die worden bekeken op gebreken, grond, uienvellen etc. Zo kan uiteindelijk het netto produkt bepaald worden wat uiteindelijk ook uitbetaald word aan mij. In de partij zat overigens 7,95 % tarra. Voor deze tijd van het jaar niet verkeerd.

De netgezaaide uien en bieten groeien hard. De eerste suikerbieten stonden binnen 7-8 dagen al boven. Normaal voor deze tijd is dat wel 14 dagen. De uien zullen vanaf komende week bovenkomen. Ook dat is een week vroeger dan normaal.