21 september 2008; uien inschuren

21 september 2008; uien inschuren

De uien zitten in de schuur. Met mooi rustig najaarsweer konden de uien dinsdag en woensdag 16 en 17 september opgeladen worden. De schuur zit door de goeie opbrengst (tussen de 75 en 80 ton/ha bruto) goed vol.

21 september 2008; uien inschuren

De uien liggen in de bewaring.


Vrijdag 19 september is 3,5 ha suikerbieten gerooid. Dat is ongeveer de helft van het totale areaal suikerbieten wat ik heb. De opbrengst lijkt hiervan ook goed te worden. Maandag 22 september worden ze alweer opgehaald .Met 2 collega akkerbouwers heb ik geinvesteerd in een 2e hands Grimme Gz 1700 aardappelrooier. Doordat deze nog door mechanisatiebedrijf Weevers uit Swifterbant nagekeken moest worden kunnen we niet eerder rooien dan morgen of dinsdag. Totaal rooien we 28 ha met deze rooier.