24 augustus 2008; uienbewaring klaarmaken

24 augustus 2008; uienbewaring klaarmaken

Afgelopen week de uienbewaarplaats klaargemaakt voor de oogst. In de uienbewaring gaat tussen de 300 en 350 ton uien. Ik maak gebruik van bovengrondse ventilatiekanalen die in verbinding staan met een luchtsluis.

24 augustus 2008; uienbewaring klaarmaken

Een Digistorebewaarcomputer van Tolsma regelt de bewaring.

24 augustus 2008; uienbewaring klaarmaken

Digistore bewaarcomputer.

De schuur zal wel vol raken want de uienopbrengst word hoog. Komende week zullen de vroege uien (ras=Barito) die ik afland verkocht hebben gerooid worden. De uienrooier en klapper heb ik helemaal nagezien. Er zijn tandwielen, kettingen en lagers vervangen.

De aardappels groeien goed door. Er zit na proefrooing ca. 51 ton/ha aan. Het loof van de aardappels gaat wel hard achteruit. Ik verwacht niet dat de 60 ton/ha gehaald zal worden. De aardappels staan nog ca. 10-14 dagen voordat ze doogespoten worden.