20 jul 2008; De Groene Vlieg

20 jul 2008; De Groene Vlieg

Ook afgelopen week weer genoeg regen gehad. Gisteren (19 juli) bijna 30 mm. Over de hele week bijna 40 mm.
Juli word zo nog een natte maand. De wintertarwe is door de regen gelukkig niet verder gaan legeren. Met het warme weer dat komende week voorspelt word zal de tarwe snel afrijpen. Zal me niks verbazen dat eind van de week de eerste vroege wintertarwe al gedorst gaat worden. De oregano word komende week gemaaid. Het oliegehalte is nu goed. Bij langer wachten zal het gehalte alleen maar dalen. Na het maaien blijft het gewas nog even liggen waarna het eind van de week opgeraapt en verhakselt word. In de wortelen zijn door De Groene Vlieg plakvallen gezet ter bestrijding van de wortelvlieg.

20 jul 2008; De Groene Vlieg

Plakvallen in winterpeen.

Bij de uien is de uienvlieg een gevaarlijk insect. Ook hiervoor doe ik mee aan geleide bestrijding. Er wordt bepaald hoeveel vliegen er nodig zijn ter bestrijding.

20 jul 2008; De Groene Vlieg

Op de foto een vliegenvalletje.