3 mei 2008; nieuwe CHD spuit

3 mei 2008; nieuwe CHD spuit

Door de regen die elke dag bijna wel is gevallen afgelopen week komen de suikerbieten mooi op. Inmiddels staan er wel 80.000 planten/ha. Per ha kunnen er ca. 100.000 planten opkomen. Ook de uien komen nu boven.

3 mei 2008; nieuwe CHD spuit

Ui staat boven.

3 mei 2008; nieuwe CHD spuit

Suikerbietenplantje.


Maandagmiddag 28 april de nieuwe spuit opgehaald. Een hele verandering. Van 21 meter naar 49 meter breed.
De nieuwe spuit is uitgerust met allerlei technische snufjes, zoals ISOBUS, luchtafsluitbare doppen, distance control ( automatisch kan de spuithoogte boven het gewas ingesteld worden), trace control (automatische besturing) en sectie controle ( door middel van DGPS gaan de doppen automatisch aan en uit na een te spuiten perceel ingemeten te hebben via DGPS. De spuit weet welk stuk van het perceel nog niet bespoten is).
Op de spuit zitten tevens volgens de wet goedgekeurde antidrift doppen. Het is wel wennen zo’n grote spuit. Het in en uitklappen van de bomen vergt wat tijd en voorzichtigheid.


Donderdagmiddag 1 mei hebben 7 Engelsen ons bedrijf bezocht. Ze waren zeer geinteresseerd vooral in de grote windturbines die bij ons op het land staan. Ze hebben verschillende agrarische bedrijven bezocht in Frankrijk, Belgie en Nederland.

3 mei 2008; nieuwe CHD spuit

Engelsen op excursie.