20 januari 2008; onderhoud Climax stortbak

20 januari 2008; onderhoud Climax stortbak

Regen, wind en hoge temperaturen. De laatste dagen zo toch aardig nat geworden. De windmolens die draaien goed dit jaar. 2007 was het beste jaar sinds dat de windmolens in 2002 in produktie zijn gegaan.
Komende week gaan mijn eerste Zorba aardappels weg. De Zorba ligt goed bij de diverse fritesindustrieen in Nederland. APF Holland heeft het ras 2 jaar geleden in Nederland geintroduceerd. Ik heb het ras nu 2 jaar staan. De aardappels moeten wel iets opgewarmt worden, naar ca. 10 graden. Door de hoge temperaturen van dit moment is dat geen probleem. De deur van de schuur open en ze lopen vanzelf op.

Komende tijd staat ook in het teken van onderhoud. De Fiat 80-90 heeft al een onderhoudsbeurt gehad. Nu ben ik met de Climax stortbak bezig. Deze heeft nieuwe tandwielen en kettingen nodig, zie foto onder.

20 januari 2008; onderhoud Climax stortbak