18 augustus 2007; draineren

18 augustus 2007; draineren

De tarwestoppel is woensdag 15 augustus gedraineerd. De drainage ligt op ons bedrijf om de 12 meter. Deze drainbuizen liggen al meer dan 40 jaar in de grond. Deze werken niet meer optimaal. Omdat er toch steeds meer problemen zijn met water op het land is het verstandig om te gaan tussen draineren. Drainagebedrijf Bergsma heeft de nieuwe drains gelegd. De buizen liggen op zijn diepst ca. 100 cm. Over de lengte van de kavel die 320 meter is is het verschil in diepte maar enkele centimeters.
Met laserapparatuur is deze nauwkeurigheid te bereiken. Als straks de uien van het land zijn word ook dat perceel gedraineerd. Ik hoop volgend jaar de rest van het bedrijf te draineren.

18 augustus 2007; draineren

Met een sleufloze drainagemachine zijn de drains gelegd.

18 augustus 2007; draineren