31 juli 2007

31 juli 2007

Gisteravond thuisgekomen van een lekkere vakantie in een bungalowtent in het Jura gebergte te Frankrijk. Daar heerlijk weer en elke dag in de korte broek. Hier bij thuiskomst moest de kachel meteen aan. De maand juli was erg nat, 145 mm totaal. De aardappelen, wintertarwe en uien hebben erg last van het natte weer. Veel natte plekken in de uien en aardappelen. De wintertarwe had er eigenlijk al een week af moeten wezen. De tarwe hangt en ligt deels plat. Door de wind en regen zijn tevens korrels uit de aren gevallen wat opbrengst kost. Komende dagen word het weer wat beter. Hopelijk kunnen we de wintertarwe dan eindelijk oogsten. De Bildtstars en Zorba aardappelen zijn gisteren bemonsterd op opbrengst. De Zorbas komen nu op 40 ton/ha en de Bildtstars op 39 ton/ha. Dit is netto-opbrengst.

31 juli 2007

Een mand gewassen Zorba aardappelen.

31 juli 2007

Een mand gewassen Bildtstar aardappelen.