13 juli 2007

13 juli 2007

Deze week niet veel regen meer gehad, 8 mm totaal. De gewassen kunnen weer wat herstellen van de nattigheid. In Dronten nog wel een zware bui geweest afgelopen maandag met vooral veel hagelschade in fruitbomen. De aardappelen en de uien heb ik nog iets bemest. Hopelijk herstellen ze dan nog wat. De uien zijn nu volop aan het bollen. Ook de winterpeen heeft een overbemesting gehad. Van de Bildtstar heb ik al een proefrooing gedaan. Deze zitten nu op 35 ton/ha. Belangrijk bij de Bildtstar is dat hij niet te grof word. De maatverhouding ligt tussen de 40 en 70 mm. De wintertarwe rijpt zeer snel af. Als het volgende week droog blijft gaat ie eraf. Zelf maak ik de oogst niet mee. Ga 2 weken naar Frankrijk. Mijn vader en collega akkerbouwer nemen het bedrijf dan waar.

13 juli 2007

Wintertarwe, bijna oogstrijp.

13 juli 2007

Bildtstar.

13 juli 2007

Uien aan het bollen.